Ontwikkeling staat bovenaan bij het Prinses Máxima Centrum​

Ontwikkeling staat bovenaan bij het Prinses Máxima Centrum

De patiënten in het Prinses Máxima Centrum zijn allemaal kinderen die leiden aan levensbedreigende ziekte. Ze zijn hier in de handen van grote specialisten op het gebied van kinderkanker. Ouders kunnen zich geen betere hulp wensen dan dat er wordt aangeboden in het Prinses Máxima Centrum. Helaas is deze uitstekende hulp nog altijd niet genoeg om alle kinderen te genezen. Dit is uiteraard een fantastisch streven om in de toekomst te kunnen behalen. Echter hebben we met zijn alle nog een hele lange en zware weg te gaan. Het bekostigen van behandelingen en het onderzoeken naar nieuwe methodes tot genezing kost veel tijd maar eveneens ook veel geld. Alle hulp is daarom op financieel vlak ook zeer wenselijk.

Ontwikkelingsgerichte visie

Tijdens de behandelingen en onderzoeken is het ontwikkelingsgerichte denken in de zorg de belangrijkste uitgangswaarde bij het Centrum. Er wordt altijd in oplossingen gedacht en hier wordt vervolgens zo goed mogelijk naar gehandeld. Het gebouw van het Prinses Máxima Centrum is hiervan een bijzonder mooi voorbeeld. Dit gebouw is ontworpen met behulp van de kinderen en ouders. Het is speciaal gemaakt en ingericht om de ontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit past helemaal in de waarde van het Prinses Máxima Centrum om de ontwikkeling van het kind altijd voorop te plaatsen. Alle kamers zijn voorzien van een ouderverblijf. De ouders kunnen op deze manier altijd bij hun kinderen verblijven, dag en nacht.

Faciliteiten

Verder zijn er ook diverse andere faciliteiten te vinden in het gebouw. Er is een science en discovery center, een gaming room, een theater, stilte ruimtes en een sportruimte. Kinderen kunnen zich dus op alle vlakken ontwikkelen en hoeven tijdens hun ziekte zeker niet stil te staan in hun ontwikkeling. Tevens zijn er uiteraard ook de nodige educatieve voorzieningen.  De kinderen krijgen eveneens de mogelijkheden om met elkaar af te spreken of om familie en vrienden buiten het centrum te ontmoeten. Zo blijven ze de sociale vaardigheden ontwikkelen. Voor een ziekenhuis zijn dit unieke voorzieningen om het dagelijkse leven’ zo veel mogelijk gewoon door te laten gaan. Hiervoor zijn ook de nodige economische middelen nodig. Gelukkig zijn er veel acties en campagnes waar het Prinses Máxima Centrum ontzettend veel plezier aan beleefd.

kind speelt op een oranje skelter in het Prinses Máxima Centrum
Projecten

Door de vele donateurs kan het Prinses Máxima Centrum diverse projecten opzetten. Deze projecten dragen tevens allemaal bij aan de ontwikkeling van het kind. Er is een activiteitenfonds waar spelletjes en andere activiteiten worden georganiseerd om een lach op de gezichten van de kinderen te krijgen. Deze activiteiten zorgen voor de nodige afleiding in de nare periodes. Verder is er een mooi project aan de gang om in de toekomst meer thuiszorg mogelijk te maken. Hiervoor wordt een ‘thuislab-applicatie’ ontwikkeld. Dit kan in de toekomst een hoop stress en reistijd verminderen. De regie komt dan nog meer bij de ouders en kinderen zelf te liggen. Ook is de ICT afdeling hard bezig met de ontwikkeling van programma’s om ouders en kinderen altijd op de hoogte te houden van de laatste informatie over de behandelingen. Dit is ook een heel belangrijk project omdat het ervoor zorgt dat de ouders en kinderen hier geen zorgen over hoeven te hebben. Ze zullen altijd gelijk op de hoogte zijn van alles. Dit neemt een hoop stress weg. Naast deze genoemde projecten zijn er nog talloze andere lopende projecten. De ontwikkeling van het kind staat duidelijk centraal bij het Prinses Máxima Centrum. Samen gaan wij de genezing van kinderkanker tegemoet!

Pinksterweekend
22, 23 & 24 mei 201

Routes door heel Nederland
Racefietsroutes.nl