Deelnemersinformatie

Deelnemersinformatie

Om de Queens Ride zo optimaal mogelijk te laten verlopen zijn er enkele regels opgesteld. Als deelnemer wordt er van je verwacht dat je deze regels respecteert en naleeft. Zonder onderstaande regels is het niet mogelijk de Queens Ride te organiseren:

De Queens Ride vindt plaats in een online-vorm, er zijn dus geen vrijwilligers aanwezig die u op de regels wijst als u deze lijkt te overtreden.

  1. Houd je aan de algemene verkeersregels tijdens het fietsen.
  2. Houd rekening met andere deelnemers en verkeersdeelnemers. Niet iedereen is van hetzelfde niveau.
  3. Geef op tijd aan welke richting je gaat volgen.
  4. Blijf ten alle tijden beleefd naar de andere (verkeers)deelnemers
  5. Rijd altijd op het aangegeven fietspad. Er kan niet worden afgeweken van de route.
  6. Passeer een andere (verkeers)deelnemer op een gepaste snelheid waarbij hij/zij niet in gevaar wordt gebracht.
  7. Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie op.
  8. Gooi afval in een afvalbak om de routes zo schoon mogelijk te houden.
Mannelijke racefietser met helm voert sportactiviteit uit

Naast bovenstaande regels geldt ook nog het dringende advies om een helm te dragen tijdens het fietsen. Het is als deelnemer je eigen verantwoordelijkheid of je een helm draagt. Wanneer een deelnemer geen helm draagt zal de eventuele fysieke schade volledig buiten de verantwoordelijkheden vallen van de organisatie van de Queens Ride.

Om iedereen te laten zien dat je deelneemt aan de Queens Ride willen wij je vragen om oranje bij je te dragen tijdens de fietstocht. Dit kan in de vorm van kleding, schoenen, bidon, fietshelm, fietsbril, of een fiets met oranje aspecten. 

Om volledig in het oranje thema te fietsen en tegelijkertijd in contact te staan met het Prinsies Máxima Centrum is er ook de mogelijkheid een oranje shirt te bestellen via de webshop van het Prinses Máxima Centrum foundation. Zo laat je iedereen zien voor welk doel je fietst!

Pinksterweekend
22, 23 & 24 mei 2021

Routes door heel Nederland
Racefietsroutes.nl